ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η επιχείρηση 2013Μαραθών περιγράφεται από τις παρακάτω ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ διαπιστώσεις και προτάσεις: 

1. Τα πράγματα δεν πάνε καλά.

2. Δεν πάνε καλά επειδή αποφασίζουν άλλοι και όχι εμείς ο λαός, και το κάνουν με γνώμονα τα συμφέροντα τρίτων και όχι της κοινωνίας.

3. Για να αλλάξει αυτό, πρέπει εμείς οι πολλοί να συμμετέχουμε στην εξουσία.

4. Αυτό μπορεί να γίνει αλλάζοντας το Σύνταγμα με τέτοιο τρόπο ώστε 1) Να εξασφαλίζει ισηγορία, ισονομία και ισοκρατία. 2) να προκαλούνται δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία του λαού, και 3) να ασκείται έλεγχος στην εξουσία από Σώμα κληρωτών πολιτών.

5. Ο τρόπος για να επιβάλλουμε την παραπάνω θέληση μας είναι να συγκεντρωθούμε όλοι οι Ελληνες πολίτες στο ίδιο μέρος την ίδια ώρα ζητώντας το ίδιο πράγμα. Μια συνέλευση του έθνους. Αυτό θα γίνει στο Μαραθώνα.

6. Για να έχει μεγαλύτερη επιτυχία το εγχείρημα, θα πρέπει μαζί με το λαό να ενωθούν θεσμικοί φορείς εξουσίας (δικαστικό σώμα, αστυνομία, στρατός, τοπική αυτοδιοίκηση και λοιποί δημόσιοι λειτουργοί).

7. Ο λαός αυτοπροσώπως (με τη φυσική του παρουσία στο Μαραθώνα) θα δηλώσει τη θέληση του και θα επικυρώσει όσα γράφονται στο “ΚΑΛΕΣΜΑ” στη σελίδα του Μαραθώνα, θα απαιτήσει δηλαδή:

1.    Αμεση ανάκληση των βουλευτών και της  κυβέρνησης.
2.    Δημιουργία προσωρινής κυβέρνησης προσωπικοτήτων.
3.    Δημιουργία συντακτικής εθνοσυνέλευσης για τον ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ
4.    Αμεση παύση πληρωμών προς δανειστές,  μέχρι να επικυρωθεί το νέο σύνταγμα με δημοψήφισμα, να γίνει έλεγχος του χρέους και να ληφθούν αποφάσεις από το λαό με δημοψήφισμα.

καθώς και θα εξουσιοδοτήσει τα πρόσωπα που εμπιστεύεται να αναλάβουν την προσωρινή διακυβέρνηση της χώρας (κυβέρνηση εθνικής εμπιστοσύνης) και τα πρόσωπα που εμπιστεύεται να συγκροτήσουν ομάδα σύνταξης του νέου συντάγματος (που θα επικυρωθεί από το λαό με δημοψήφισμα).

8. Η επιλογή των προσώπων των δύο ομάδων (προσωρινή κυβέρνηση και ομάδα σύνταξης νέου συντάγματος) θα προκύψει από την Ελλήνων Βούληση, από το σώμα δηλαδή του λαού.

9 Το νέο Σύνταγμα θα συνταχθεί από την ομάδα σύνταξης μετά από δημόσια διαβούλευση και θα επικυρωθεί από το λαό με δημοψήφισμα.

10. Τη διαδικασία απο την οποία θα προκύψει το νέο σύνταγμα θα την καθορίσει η ομάδα σύνταξης, ενώ την ομαλή λειτουργία του κράτους και τη διαφύλαξη της ασφάλειας της χώρας κατά το μεταβατικό διάστημα θα την αναλάβει η προσωρινή κυβέρνηση.

11. Η ομάδα των 5 θα διαλυθεί όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, χωρίς να σχηματίσει κόμμα, κίνημα ή άλλη οργάνωση και το όνομα Επιχείρηση 2013 Μαραθών θα καταγραφεί ιστορικά ως προσπάθεια συσπείρωσης του λαού και όχι ως οτιδήποτε άλλο.

12. Ο Ελληνικός λαός, εκτός από τεμπέληδες, καλοπερασάκηδες και λαμόγια, περιλαμβάνει και ανθρώπους ξεχωριστούς, ανθρώπους που δούλεψαν σκληρά, που υπερασπίστηκαν τις αξίες και τις αρχές τους πολλές φορές σε εχθρικό περιβάλλον,  ανθρώπους που δεν έκλεψαν, που δεν τα πήραν, και οι άνθρωποι αυτοί είναι παντού, και εργάζονται ευσυνείδητα, είτε εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες είτε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, και είναι σίγουρο ότι υπάρχουν συμπολίτες μας και στο δικαστικό σώμα, στην αστυνομία και στο στρατό και παντού, συμπολίτες μας που υποφέρουν εξίσου με εμάς, αλλά δεν βγαίνουν μπροστά επειδή φοβούνται ότι θα είναι οι μόνοι που θα κάνουν το βήμα, και ότι το βήμα αυτό θα είναι στο κενό.  Ο Μαραθώνας είναι ο φάρος που άναψε και περιμένει όλους αυτούς τους άξιους ανθρώπους να συσπειρωθούν, και αν γίνει έτσι να είσαι σίγουρος ότι μετά την πρωτομαγιά, τίποτα πια δε θα είναι ίδιο με πριν.  Και αυτό εξαρτάται από εσένα.

ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2013 ΜΑΡΑΘΩΝ

Αν συμφωνείς με τις παραπάνω αρχές και δέχεσαι να ξεχάσεις μέχρι την πρωτομαγιά αν είσαι αριστερός ή δεξιός, εργοδότης ή εργαζόμενος, προλετάριος ή αστός, παοκτσής ή ολυμπιακός, και θέλεις να βοηθήσεις στην πραγματοποίηση του οράματος αυτού, γίνε εθελοντής στέλνοντας τώρα μήνυμα στο marathon-fighter@gmail.com

Ολα τα παραπάνω έχουν συμφωνηθεί από την ομάδα 5, η οποία δεσμεύεται έναντι όλων των φίλων και των εθελοντών ότι δεν θα αλλάξουν.

Η ομάδα των 5.

20 Responses to ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 1. Ο/Η A.BAMBAKIΔΗΣ λέει:

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ.

 2. Ο/Η Kostas λέει:

  Πότε λήγει η θητεία της «κυβέρνησης προσωπικοτήτων»; Όταν λήξει τι θα γίνει; Θα είναι με κάποιον τρόπο άμεσα ανακλητοί;

  • Ο/Η ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ λέει:

   Ο ρόλος της προσωρινής κυβέρνησης σύμφωνα με την παράγραφο 10, είναι να διαφυλάξει την συνέχιση της λειτουργίας του κράτους, μέχρι να συνταχθεί το νέο σύνταγμα και να προκηρυχθούν «εκλογές» (ανάδειξη αρχόντων με τον τρόπο που προβλέπει το νέο σύνταγμα πλέον). Μετά την διενέργεια των «εκλογών» και την ανάδειξη των αρχόντων που προβλέπει το νέο σύνταγμα, λήγει η θητεία της. Μετά τη λήξη της θητείας της, θα αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι άρχοντες, που έχουν εκλεγεί στις θέσεις που προβλέπει το νέο σύνταγμα με τον τρόπο που το προβλέπει (ψήφος / κλήρωση).

   Την ανακλητότητα την καλύπτει (στο νέο σύνταγμα) η απαίτηση μας για «έλεγχο της εξουσίας από το σώμα κληρωτών πολιτών» (παράγραφος 4). Από την απαίτηση αυτή, θα προκύψουν σώματα (ή σώμα) κληρωτών πολιτών που θα έχουν σαν αποστολή ακριβώς αυτό, να ελέγχουν δηλαδή την εξουσία, και όταν αποφασίσουν (ως σώμα) ότι κάποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του, να τον ανακαλούν και να τον θέτουν στην κρίση του λαού. Λεπτομέρειες για το πως ακριβώς θα γίνουν όλα αυτά μπορούμε να προτείνουμε, αλλά όπως γράφουμε και στην παράγραφο 9, «το νέο Σύνταγμα θα συνταχθεί από την ομάδα σύνταξης μετά από δημόσια διαβούλευση και θα επικυρωθεί από το λαό με δημοψήφισμα».

   Εμείς, ο λαός, θέτουμε τις προδιαγραφές. Το πως θα εφαρμοστούν στην πράξη, θα το αποφασίσουν οι άνθρωποι που θα επιλέξουμε.

   Ελπίζω να σε κάλυψα.

   • Ο/Η Kostas λέει:

    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

    Ένα τελευταίο: Τα μέλη της Προσωρινής Κυβέρνησης θα είναι άμεσα ανακλητά; Και αν ναι, με ποιον τρόπο;

   • Ο/Η ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ λέει:

    Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση, που έχουμε χρόνο να την απαντήσουμε.
    Αν έχεις κάποια πρόταση, εγγράψου στο φόρουμ των εθελοντών για να την προτείνεις.
    Χρειαζόμαστε και τη δική σου τη βοήθεια.

 3. Ο/Η Manos λέει:

  Ποιοι είστε; Ποια είναι η ομάδα των 5 που κάνει το κάλεσμα;

  • Ο/Η Γρηγόρης λέει:

   Δεν ανήκω στην ομάδα.
   Περαστικός είμαι από τη σελίδα για να ενημερωθώ… κι έπεσα τυχαία στην ερώτησή σου.
   Αλλά, ρε αδελφέ… Έλεος!
   Πάνω αριστερά, δεν βλέπεις την επιλογή «ΕΜΕΙΣ»;
   Ακόμα κι αυτό, μασημένο το θέ’τε;

   • Ο/Η ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ λέει:

    Ο υπαινιγμός σας προφανώς σημαίνει ότι εκλαμβάνετε το «εμείς» σαν δείγμα υπεροψίας ή εγωϊσμού και σας απαντώ,
    ότι η συχνότερη ερώτηση που μας γίνεται, είναι: «ποιοι είναι πίσω από αυτό»; «ποιοι το οργανώνουν»; «τι σκοπούς έχουν»; κ.λ.π.
    Οταν δεν γράφουμε ποιοι είμαστε, μας λέτε πράκτορες. Οταν γράφουμε, μας λέτε εγωιστές υπερόπτες.

 4. Παράθεμα: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2013 ΜΑΡΑΘΩΝ | αἰέν ἀριστεύειν

 5. Παράθεμα: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2013 ΜΑΡΑΘΩΝ « Αρχαία Ιθώμη

 6. Παράθεμα: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2013 ΜΑΡΑΘΩΝ | e-CITYmap News

 7. Παράθεμα: Επιχείρηση "ΜΑΡΑΘΩΝ 2013" - Τι είναι - Πότε θα πραγματοποιηθεί - MadatoForosMadatoForos

 8. Παράθεμα: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2013 ΜΑΡΑΘΩΝ | gamwto

 9. Παράθεμα: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2013 ΜΑΡΑΘΩΝ | UDemand

 10. Ο/Η πετρος λέει:

  Επανάσταση χωρίς ιδεολογικοπολιτικό υπόβαθρο είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.
  Ακόμη και η Γαλλική Επανάσταση είχε ταυτότητα ήταν αστική και οργανώθηκε απο την ελάχιστη και μικρή έως τότε μεσαία Αστική Ταξη.
  Χωρίς να θέλω να απογοητεύσω αυτούς που θα πάνε θα τους συμβούλευα να πάρουν και μικρό καλάθι.
  Το πρόβλημα λοιπόν είναι η ταυτότητα και όχι η διάθεση.
  Στην πλατεία Συντάγματος εξατμίστικαν οι προσδοκίες 1.000.000 (αγανακτισμένων).
  Στον Μαραθώνα ;
  Ακόμη και εάν επιπλεύσουν υγιείς προτάσεις η διαδικασία για να γίνει έστω και αυτό Δημοκρατικά θα οπισθοδρομήσει μοιραία στην γραφειοκρατία .
  Θα γίνει ο πύργος της Βαβέλ και θα και θα γρεμιστεί για άλλη μία φορά η ελπίδα.
  Αναίμακτη Επανάσταση δέν έχει ιστορικό προηγούμενο ας είμαστε σοβαροί.
  Κανείς δέν θέλει το αίμα αλλά είναι απορίας άξιο πως θα σου παραχωρήση οποιαδήποτε την εξουσία του,και τα προνόμια της ,καλήν την πίστη.
  Συγνώμη αλλά βλέπω πυροτέχνηματα και κοκκινοσκουφίτσες.
  Μακάρι να διαψευστώ.
  Πέτρος

  • Ο/Η ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ λέει:

   Πολύ φοβάμαι ότι και στις προηγούμενες επαναστάσεις, οι άνθρωποι έβλεπαν πυροτεχνήματα και κοκκινοσκουφίτσες μέχρι που ήταν πια πολύ αργά για να λύσουν τα προβλήματα τους αναίμακτα.

 11. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΙΡΦΙΡΗΣ λέει:

  Μπορείτε να μου πείτε τη θέση σας στην υπόθεση των 600 δις του Αρτέμη Σώρρα;

 12. Παράθεμα: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2013 ΜΑΡΑΘΩΝ | Catalog

 13. Ο/Η pyxolyx-pyxolyx λέει:

  File Dimitri o Swrras einai enas apotyximenos epixeirimatias katoikos Patras kai ta 600dis yparxoun mono ston ypno toy. Gia poio logo zhtaei o katoxos 600dis syndromes opws kai sylogh dedomenwn apo afeleis synanthrwpoys mas. Telika oi metoxes poy epikalitai yparxoyn sto e-Bay gia 3-4 EU to temaxio. Filikotata

Το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s