ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

Αγαπητέ συναγωνιστή,

ευχόμαστε υγεία και ευτυχία για εσένα και την οικογένεια σου,
καλή δύναμη,
και καλή λευτεριά στην πατρίδα μας.

Το πρώτο και σημαντικότερο, είναι να είσαι εκεί.Την πρωτομαγιά,
Στο Μαραθώνα.

Να ξεχάσεις για μια και μόνη μέρα, αυτήν την πρωτομαγιά, αν είσαι αριστερός ή δεξιός, εργοδότης ή εργαζόμενος, ακόμα βολεμένος η ήδη φτωχός, για μία και μόνη μέρα, και να ενώσεις την πολιτική σου δύναμη μαζί με τους υπόλοιπους Ελληνες πολίτες, και να ζητήσεις ένα και μόνο πράγμα, μόνο για τη μέρα εκείνη, όλα τα άλλα θα τα ξαναθυμηθείς στις 2 Μαίου, να απαιτήσεις το δικαίωμα συμμετοχής σου στις αποφάσεις που παίρνονται για τη ζωή σου, τη ζωή των παιδιών σου και τη ζωή των παιδιών των παιδιών σου.

Αν συμφωνείς με την ιδέα αυτή, και είσαι έτοιμος να πολεμήσεις γι αυτήν, για να γίνει πραγματικότητα, μπορείς να βοηθήσεις στην εξάπλωση της κάνοντας τα παρακάτω.  Αν θέλεις εκτός από την ατομική σου δράση, να γνωριστείς μαζί μας (δες τις ανακοινώσεις στο φόρουμ για τις συναντήσεις σε κάθε πόλη) και να συμμετέχεις σε ομαδικές εθελοντικές δράσεις, στείλε μήνυμα στο 2013marathon.fighter@gmail.com και εγγράψου σαν εθελοντής στην Ελλήνων Βούληση. Οδηγίες θα βρεις εδώ (Πως γίνομαι εθελοντής).  Για να γίνεις εθελοντής, θα πρέπει να μας γνωστοποιήσεις το αληθινό σου όνομα, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και την πόλη στην οποία ζείς. Ειναι σημαντικό να εγγραφείς στον πυρήνα της πόλης σου, για να έρθεις σε επαφή με άλλα άτομα στην πόλη σου για να αυτό-οργανωθείτε. Αν δεν θέλεις να δώσεις τα στοιχεία σου, μπορείς να γίνεις Βουλευτής, για να έχεις δικαίωμα να συμμετέχεις στις δημόσιες συζητήσεις και να ψηφίζεις. Για να γίνεις βουλευτής, απαιτείται μόνο μια διεύθυνση email στην οποία να έχεις πρόσβαση και ένα ψευδώνυμο.  Λεπτομέρειες για την Ελλήνων Βούληση θα βρείς εδώ. (Τι είναι η Ελλήνων Βούληση και πως μπορείτε να γίνετε βουλευτής).

Σε ατομικό επίπεδο, μπορείς να βοηθήσεις στην προώθηση της κίνησης, κάνοντας πράγματα όπως:

1. να τυπώσεις το φυλλάδιο
https://2013marathon.files.wordpress.com/2013/01/116715275-2013-cebcceb1cf81ceb1ceb8cf89cebd.pdf
(μέγεθος Α5 μπρός – πίσω.  Το πιο πρακτικό είναι να τυπώνεις 2 φύλλα ανα σελίδα μπρος πίσω και να το κόβεις στη μέση) και να το μοιράσεις σε φίλους και γνωστούς και να τους ζητήσεις να μπουν στο ίντερνετ (ή να τους βάλουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους) να δουν τη σελίδα www.2013marathon.org για να μάθουν ότι άλλο θέλουν.

2. να τυπώσεις αφίσα 25×35 σε κάποιο φωτοτυπείο ή έγχρωμο εκτυπωτή).

και να την κολλήσεις στο κατάστημα σου, στο κατάστημα του φίλου σου, του γείτονα σου κ.λ.π.

3. Αν είσαι αναγνώστης ιστοσελίδων, όταν διαβάζεις ένα άρθρο που παραπονιέται για την κατάντια της χώρας μας, της πολιτικής σκηνής, των ηθών μας, της παιδείας μας, για τους άστεγους, για τους άνεργους κ.λ.π., γράψε ένα σχόλιο τύπου: 

Η ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ, ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ.

Buckminster Fuller

<a href=»http://2013marathon.org»>http://2013marathon.org</a>

ή

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙΣ ΕΝΑ ΚΕΡΙ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΕΣΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

<a href=»http://2013marathon.org»>http://2013marathon.org</a>

ή απλώς

<a href=»http://2013marathon.org»>http://2013marathon.org</a>

(οι παραπάνω κώδικες δημιουργούν ενεργούς συνδέσμους. Αντιγράψτε και επικολλήστε (copy/paste) από εδώ.
Πιο σημαντικό όμως από όλα, είναι να μιλάς στην καθημερινή σου ζωή.

Να δείχνεις σε όλους τους γνωστούς και τους φίλους σου ότι πιστεύεις ότι οι αξιοπρεπείς άνθρωποι πολεμάνε για την ελευθερία τους, ότι εσύ αποφάσισες να κάνεις κάτι για να φυλάξεις την τιμή και την αξιοπρέπεια σου και ότι δεν ανέχεσαι πια να ακούς να κλαίγονται και να γκρινιάζουν άνθρωποι που δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν τίποτε για να σωθούν.

Αν μπορείς να διαθέσεις περισσότερο χρόνο, αν είσαι από άλλη πόλη και μπορείς να φτιάξεις πυρήνα στην πόλη σου, αν είσαι επαγγελματίας του χώρου της διοργάνωσης εκδηλώσεων, διαφήμισης, εστίασης, ασφάλειας, τεχνικός επικοινωνίας και ήχου, αν θέλεις να βοηθήσεις περισσότερο, να έρθεις σε επαφή με την ομάδα, μη διστάσεις να στείλεις ξανά email, γράφοντας μερικά πράγματα για τον εαυτό σου, σε ποια πόλη ζεις, τι ξέρεις να κάνεις καλά, τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις, πόσο χρόνο μπορείς να διαθέσεις και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, στην ίδια διεύθυνση (2013marathon.fighter@gmail.com).

Να ξέρεις ότι είμαστε αποφασισμένοι να οργανώσουμε το Μαραθώνα όσο πιο καλά μπορούμε με όλες μας τις δυνάμεις και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να καπηλευθεί τον αγώνα μας.

Η επιχείρηση 2013 Μαραθών, δεν αποτελεί μία ακόμη Κίνηση ή Κίνημα πολιτικής διαμαρτυρίας, αλληλεγγύης ή ανατροπής.   Πολύ δε περισσότερο, δεν αποτελεί κανενός είδους κομματική παρέμβαση ή στόχευση. 
 
Αποτελεί “επιχείρηση” (εγχείρημα, απόπειρα), που αποσκοπεί στη δημιουργία και οργάνωση ενός μόνο, αλλά μεγίστης σημασίας,  στόχου: την συσπείρωση του Ελληνικού λαού με την συμμετοχή θεσμικών φορέων εξουσίας, τη συγκρότηση εθνοσυνέλευσης,  με την ανίκητη δύναμη της οποίας η Ελληνική κοινωνία θα  απαιτήσει την “εδώ και τώρα” αποκατάσταση της εξουσίας στον νόμιμο δικαιούχο και κυρίαρχο, τον Ελληνικό λαό, όπως ορίζει το Σύνταγμα και όχι όπως την ασκεί ύπουλα  η κυβερνώσσα πολιτική και οικονομική Ολιγαρχία, που συστήνεται στον ανυποψίαστο πολίτη σαν Δημοκρατία.
 
Την επόμενη στιγμή από την ολοκλήρωση της αποστολής του, το εγχείρημα θα πάψει να υπάρχει και θα περάσει στην ιστορία σαν μια προσπάθεια (για την οποία αγωνιζόμαστε για να είναι επιτυχής) του Ελληνικού λαού για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.
 
Η “επιχείρηση” αυτή, αποτελεί πρωτοβουλία Ανεξάρτητων, Ακομμάτιστων, Αποφασισμένων Πολιτών” που διαπιστώνουν την αδυναμία συσπείρωσης όλων των εκατοντάδων μικρών και μικρομεσαίων Ομάδων, Πρωτοβουλιών, Κινήσεων και Κινημάτων Αντίστασης στην αιχμαλωσία των Μνημονίων και της κυβερνώσας πολιτικής και οικονομικής Ολιγαρχίας. Μίας αδυναμίας που πηγάζει από τις προσωπικές φιλοδοξίες, την ηγεμόνευση και την φιλυποψία του ενός προς τον άλλον , εκ μέρους των επικεφαλής αυτών των Ομάδων και Κινημάτων.
 
Πολλά κινήματα ευαγγελίζονται τη δημοκρατία και τη νομιμοποίηση. Ιδού λοιπόν ένας τόπος συνάντησης κοινός, όπου όλοι καλούνται από όλους τους, χωρίς ηγεμονικές βλέψεις, εκατοντάδες χιλιάδες  ΑΑΑ Πολίτες που απαιτούν την ένωση όλων αυτών των μικρών ρυακιών σε ένα χείμαρρο που θα καθαρίσει την “κόπρο του Αυγεία”.

Πολύ σύντομα, θα ανακοινωθεί η πρώτη συνάντηση στα πλαίσια του Μαραθώνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για την συνάντηση αυτήν θα ενημερωθείς με email.

ο υπεύθυνος συντονισμού εθελοντών.


– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Η ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ,
ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ.

.                                                                                                                                                                                                                                  Buckminster Fuller

 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

2 Responses to ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

  1. Ο/Η Ελενη Χιωτη λέει:

    ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΤΟ ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

  2. Ο/Η Αλέξανδρος Γερωνυμάκης λέει:

    Συγχαρητήρια για το ευγενές εγχείρημα σας, δυστυχώς το ανακάλυψα πολύ αργά.Έχω 2 εβδομάδες τώρα πού έφυγα μετανάστης στη Γερμανία.Οι υπόλοιποι φίλοι μου έφυγαν αρκετά νωρίτερα και σκορπίσαν στο Βιετνάμ,Αγγλία,Ολλανδία και Ισπανία.Η γενιά μου είναι το ζωντανό παράδειγμα της κατάντιας της πατρίδας μας.Θα προωθήσω τον αγώνα σας όπως μπορώ: με μαζική αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,προβολή της ιστοσελίδας σας με υπερσύνδεση στο λογαριασμό μου youtube (Alex Gerome), διάδοση προφορικώς .facebook k twitter δεν διαθέτω και ούτε προτίθεμαι να κάνω για προσωπικούς λόγους.Αν υπάρχει άλλος τρόπος να βοηθήσω-έστω και από μακριά- ή υπάρξουν οποιεσδήποτε εξελίξεις, παρακαλώ ενημερώστε με.Και ο Θεός μαζί μας.

Το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s