ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ

Η αρρώστια μας δεν είναι οικονομική. Είναι πολιτική. Το σημερινό πολίτευμα δεν είναι δημοκρατία. Είναι ολιγαρχία. Και σαν ολιγαρχία, εξυπηρετεί πάντα τα συμφέροντα των πλουσίων και όχι των πολιτών. Αυτό δε συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, συμβαίνει σε όλες τις δυτικού τύπου «δημοκρατίες». Ολα τα άλλα, (φόροι, χαράτσια, αυτοκτονίες, άνεργοι, κατεστραμμένοι, αυτόχειρες, άστεγοι) είναι συμπτώματα αυτής της πολιτικής αρρώστιας.

Η αρρώστια αυτή θεραπεύεται μόνο αλλάζοντας το πολίτευμα.  Και το αντίδοτο στην ολιγαρχία, είναι η δημοκρατία.  Οχι αυτή η ψευδεπίγραφη, αλλά η πραγματική δημοκρατία, οποιαδήποτε δηλαδή διαδικασία επιτρέπει στους πολίτες να αποφασίσουν οι ίδιοι και όχι δι αντιπροσώπου για οποιοδήποτε θέμα.

Ενας τρόπος για να γίνει σήμερα αυτό είναι το δημοψήφισμα. Ενας άλλος τρόπος, είναι η κλήρωση.

Αφού οι λίγοι στους οποίους δώσαμε την εξουσία δεν την χρησιμοποιούν για τους λόγους για τους οποίους τους τη δώσαμε, θα τους την πάρουμε και θα αποφασίζουμε πλέον εμείς.

Και όταν λέμε εμείς, δεν εννοούμε τον συντάκτη αυτού του κειμένου ή τους πρωτεργάτες της κίνησης του Μαραθώνα, αλλά εμάς, τους απλούς πολίτες, όλους μας, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, οικονομικής και κοινωνικής τάξης, επαγγέλματος, όλοι εμείς λοιπόν, πρέπει να πάρουμε την εξουσία που βάσει του συντάγματος δικαιωματικά μας ανήκει και να αποφασίσουμε εμείς για εμάς, χωρίς ενδιάμεσους αντιπροσώπους.

Μπορεί να γίνει αυτό;

Μπορεί.

Λύσεις υπάρχουν.

Αρκεί να το θελήσουμε.

Δύο προτάσεις για το πως μπορεί να εκδημοκρατιστεί το πολίτευμα παρουσιάζονται εδώ και εδώ.

Και οι δύο είναι λειτουργικές, εξασφαλίζουν την απομάκρυνση των ανίκανων και των πονηρών από την πολιτική ζωή.  Οι προτάσεις αντέχουν σε λογική επεξεργασία και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Την τελική απόφαση θα πάρει ο Ελληνικός λαός.

Το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s