ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ

Περισσότερη περιγραφή της άθλιας κατάστασης που υποφέρουμε, δεν χρειάζεται, καθώς τη ζούμε με όλες τις αισθήσεις μας.

Το μόνο που μένει, είναι μία ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.

Αυτήν προτείνουμε εμείς, οι Ανεξάρτητοι, Ακομμάτιστοι, Αποφασισμένοι Έλληνες Πολίτες:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Aνεξάρτητοι, Aκομμάτιστοι, Aποφασισμένοι,

συγκεντρωνόμαστε σε παλλαϊκή σύναξη,

σχηματίζουμε εθνοσυνέλευση

(“ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΗΣΗ”)

και

ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Για να επιστρέψει η εξουσία στα χέρια του Ελληνικού λαού.

Αυτή είναι η μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη για να λυθούν όλα τα υπόλοιπα μας προβλήματα.  Το χαμηλό επίπεδο παιδείας, η πτώση των ηθών, τα οικονομικά μας προβλήματα, οι φόροι, τα χαράτσια, οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι αυτόχειρες, όλα αυτά, δεν είναι παρά αποτελέσματα ενός και μόνο γεγονότος, ότι άλλοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, εξυπηρετώντας συμφέροντα αντίθετα με τα δικά μας.

Σήμερα όμως ήρθε η ώρα,

για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

στη χώρα που την γέννησε.

Για το σκοπό αυτόν, ζητούνται «προς κατάταξη»

Ελληνες πολίτες – «οπλίτες»

για την επιχείρηση «2013Μαραθών»

 Η επιχείρηση 2013 Μαραθών, δεν αποτελεί μία ακόμη Κίνηση ή Κίνημα πολιτικής διαμαρτυρίας, αλληλεγγύης ή ανατροπής.   Πολύ δε περισσότερο, δεν αποτελεί κανενός είδους κομματική παρέμβαση ή στόχευση. 
 
Αποτελεί «επιχείρηση» (εγχείρημα, απόπειρα), που αποσκοπεί στη δημιουργία και οργάνωση ενός μόνο, αλλά μεγίστης σημασίας,  στόχου: την συσπείρωση του Ελληνικού λαού με την συμμετοχή θεσμικών φορέων εξουσίας, τη συγκρότηση εθνοσυνέλευσης,  με την ανίκητη δύναμη της οποίας η Ελληνική κοινωνία θα  απαιτήσει την «εδώ και τώρα» αποκατάσταση της εξουσίας στον νόμιμο δικαιούχο και κυρίαρχο, τον Ελληνικό λαό, όπως ορίζει το Σύνταγμα και όχι όπως την ασκεί ύπουλα  η κυβερνώσσα πολιτική και οικονομική Ολιγαρχία, που συστήνεται στον ανυποψίαστο πολίτη σαν Δημοκρατία.
 
Την επόμενη στιγμή από την ολοκλήρωση της αποστολής του, το εγχείρημα θα πάψει να υπάρχει και θα περάσει στην ιστορία σαν μια προσπάθεια (για την οποία αγωνιζόμαστε για να είναι επιτυχής) του Ελληνικού λαού για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.
 
Η «επιχείρηση» αυτή, αποτελεί πρωτοβουλία ανεξάρτητων, ακομμάτιστων, αποφασισμένων Πολιτών που διαπιστώνουν την αδυναμία συσπείρωσης όλων των εκατοντάδων μικρών και μικρομεσαίων Ομάδων, Πρωτοβουλιών, Κινήσεων και Κινημάτων Αντίστασης στην αιχμαλωσία των Μνημονίων και της κυβερνώσας πολιτικής και οικονομικής Ολιγαρχίας. Μίας αδυναμίας που πηγάζει από τις προσωπικές φιλοδοξίες, την ηγεμόνευση και την φιλυποψία του ενός προς τον άλλον , εκ μέρους των επικεφαλής αυτών των Ομάδων και Κινημάτων.
 
Πολλά κινήματα ευαγγελίζονται τη δημοκρατία και τη νομιμοποίηση. Ιδού λοιπόν ένας τόπος συνάντησης κοινός, όπου όλοι καλούνται από όλους τους, χωρίς ηγεμονικές βλέψεις, εκατοντάδες χιλιάδες  ΑΑΑ Πολίτες που απαιτούν την ένωση όλων αυτών των μικρών ρυακιών σε ένα χείμαρρο που θα καθαρίσει την «κόπρο του Αυγεία».

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.

315 Responses to ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ

 1. Ο/Η john λέει:

  Η αστυνομία συνέλαβε και πάλι το Δημήτρη Κολλάτο.
  Οδηγήθηκε στο τμήμα για τη διαδικασία του αυτόφωρου.
  Αφορμή, ήταν τα δύο πανό που ανάρτησε έξω από το
  σπίτι του στη Λουκιανού 8 στο Κολωνάκι.
  που βρίσκεται απέναντι σχεδόν από την πρεσβεία της Γερμανίας
  Στο ένα πανό αναγράφεται το μήνυμα:
  «27 Απριλίου 1941, οι Γερμανοί μπήκαν στην Αθήνα, Αντισταθήκαμε».
  Στο δεύτερο είναι αναρτημένο το μήνυμα
  «Απρίλιος 2013 οι Γερμανοί είναι στην Αθήνα, Κοιμόμαστε».
  http://www.ekriktiko.gr/index.php/archives/348768

 2. Ο/Η TorontoGreekBloggers λέει:

  Αναρτήσαμε το Banner. Κι αν ζούμε μακρυά σας, οι αποστάσεις εκμηδενίζονται όταν πρόκειται για την Πατρίδα, γιατί ποτέ δεν θα πάψει να είναι η Πατρίδα όλων μας.
  Καλή λευτεριά!!

 3. Ο/Η AGLAIA λέει:

  ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΛΛΑΞΕ …ΕΙΝΑΙ 12 ΜΑΙΟΥ 2012

 4. Ο/Η konstantinos λέει:

  Τι ώρα θα γίνει η μάζωξη στο στάδιο;

 5. Ο/Η giorgaras55 λέει:

  Aπο Θεσσαλονικη πάμε με δικό μας μέσο ή θα υπάρχει κάποιο λεωφορείο? Μέχρι τις 12-05-2013 θα γίνει κάποια συνάντηση στη Θεσσαλονίκη να ενημερωθούμε?

 6. Ο/Η ΚΑΣΤΩΡ λέει:

  Ελπίζω και εύχομαι , να είναι η αρχή του τέλους τους. ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, Ή ΚΟΜΜΑΤΑ. Οι πραγματικοί πατριώτες δεν έχουν πολιτική ταυτότητα !

 7. Ο/Η bebekis λέει:

  είναι έτσι όπως το εύχεσαι
  ΚΑΣΤΩΡ

 8. Ο/Η Sniper λέει:

  Είστε αστείοι!!!

 9. Ο/Η Ο ΒΙΕΝΝΕΖΟΣ λέει:

  Μα πως είναι δυνατόν να συσπειρώσετε τον κόσμο, όταν δεν του λέτε επώνυμα ποιοί είστε ;;;
  Πως είναι δυνατόν να θέλετε κάτι ειλικρινές χωρίς να έχει προηγηθεί συστηματικός και εκτενής διάλογος ;;;
  Ποιός εγγυάται στον κόσμο που εσείς καλείτε να σας ακολουθήσει, ότι δεν θα τους χειραγωγήσετε μιας και η διαφάνεια είναι το κύριο έλλειμμα που παρατηρώ στην κίνησή-σας αυτή ;;;
  Μπορείτε να μου αποδείξετε ότι εσείς που προτείνετε αυτή την λύση για την πραγματική δημοκρατία και την δίκαιη τήρηση του συντάγματος, δεν είστε π.χ. ένας αιθεροβάμονας ;;;
  Θα μπορούσε κάποιος να σας κατηγορήσει ακόμη και για πρόθεση να εκμεταλλευτείτε την απόγνωσή-του και την δεινή θέση που τον έχουν φέρει οι δυνάστες του.
  Στο τέλος θέλω να προσθέσω κάτι το οποίο το θεωρώ οπωςδήποτε απαραίτητο για να μην εκλάβετε την τοποθέτησή-μου ως άρνηση.
  Είμαι σύμφωνος με τον απότερο στόχο της πρωτοβουλίας σας, αλλά πεστεύω ότι της λείπει αυτό το κάτι άλλο που να πείθει τον λαό για την γνησιότητα των προθέσεών σας.

  Με εκτίμηση, έστω και αν θεωρώ την κίνησή-σας στην φάση της αυτή λειψή και ελλιπέστατη στις αρχές της Δημοκρατίας που επικαλείστε, παρόλα αυτά την θεωρώ σαν σκέψη σωστή και αν την βάλετε και στην σωστή βάση της αμοιβαιότητας και της ισότητας, όπου το σύνολο των συμμετεχόντων θα έχει πρόσβαση και στην ενημέρωση και στις αποφάσεις και στην καθοδήγηση και χάραξη των στόχων, η επιτυχία της θα έχει την στήριξη της πλειοψηφίας του καταταλαιπωρημένου λαού μας.

  • Ο/Η ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ λέει:

   Τα ονόματα μας έχουν κατατεθεί εδώ (ΟΜΑΔΑ 5 –> ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ)
   Τις προθέσεις μας τις έχουμε καταθέσει εδώ (ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ).
   Οι στόχοι της επιχείρησης 2013 Μαραθών, έχουν κατατεθεί εδώ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2013 ΜΑΡΑΘΩΝ –> 12 ΣΗΜΕΙΑ)

   Η πρόταση είναι συγκεκριμένη και δεν αλλάζει. Αυτό γίνεται για να την προστατεύσουμε από τους εγκάθετους.
   Δεν υπάρχουν αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, εκτός από αποφάσεις τακτικής για τη διάδοση της επιχείρησης και αυτή τη δουλειά την κάνουν οι εθελοντές στους πυρήνες τους.

   Οποιος θέλει, μπορεί να έρθει στις εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και να μας γνωρίσει.

   Αν αυτά δεν φτάνουν, τίποτε δε θα είναι αρκετό.

 10. Ο/Η Gregory λέει:

  Μπορει καποιος να μου πει γιατι αλλαξε η ημερομηνια απο 1 Μαιου σε 12;

  • Ο/Η ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ λέει:

   Διότι η αργία μεταφέρθηκε, η ημέρα έγινε εργάσιμη και δεχθήκαμε πολλά μηνύματα από πολύ κόσμο για μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής της εκδήλωσης.
   Το θέμα τέθηκε προς ψήφιση στους εθελοντές, και αποφασίστηκε η μεταφορά της ημερομηνίας.

 11. Ο/Η AGLAIA λέει:

  ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΩΣ ΛΑΟΣ, ΌΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ….ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΒΡΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟ,..ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ…ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΛΛΟΧΕΥΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ….ΔΙΟΤΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΩΣ ΘΕΑΤΕΣ ΤΑ ΤΕΚΤΕΜΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ….ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΩ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ …ΠΡΟΣΟΧΗ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΣΜΙΕΣ…ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΙΔΕΩΔΗ, ΟΥΤΕ ΑΞΙΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΣΑΓΑΝΟ, ΟΥΤΕ ΗΘΙΚΗ….Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ…ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ…ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ….ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ…

 12. Ο/Η ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ λέει:

  Η μετάβαση των Αθηναίων στο Μαραθώνα στις 12 Μαίου, μπορεί να γίνει και με υπεραστικά λεωφορεία.

  Καθε ώρα απο τις 7 το πρωί και μέχρι τις 10 και μισή το βράδυ, υπάρχει υπεραστικο λεωφορείο που παει Μαραθώνα.

  Ξεκινά απο Πεδίο Αρεως στη καρδιά της Αθηνας, ακολουθεί το δρομολόγιο Λ.Αλεξάνδρας, Μεσογείων, Λ.Μαραθώνος και καταλήγει κοντά στο σημείο συγκέντρωσης στο Δημοτικό στάδιο Μαραθώνα.

  Μπορει κανεις να το πάρει απο τις πορτοκαλί υπεραστικές στάσεις που υπαρχουν στους παραπάνω δρόμους. καθώς επισης και απο τον σταθμό μετρό Παλλήνη (υπάρχει στάση έξω ακριβώς από το σταθμό).

  Διάρκεια ταξιδιού απο Αθήνα 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.
  Κόστος 3,40 ευρώ απο Αθήνα και 2,20 απο Παλλήνη.

 13. Ο/Η Λεωφορείο 31 (Πηνελόπη) λέει:

  Τα λεωφορεία 31 Βούλγαρη-ΚΤΕΛ του ΟΑΣΘ είναι στο πλευρό σας! Σε λίγο θα ανέβει αναλυτικό αφιέρωμα στην σελίδα μας http://lewforeio31.blogspot.com

 14. Τα λεωφορεία που γράφουν , ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ , ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΣΟΥΛΙ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ , ΣΧΟΙΝΙΑ εξυπηρετούν για το σημείο της συγκέντρωσης . Από την στάση ( Στροφή Σχοινιά ) που θα κατεβείτε θα περπατήσετε περίπου 1 χιλιόμετρο για να φτάσετε στο Στάδιο . Είναι στο ίδιο σημείο της αφετηρίας Μαραθωνοδρόμων .

 15. Ο/Η Σπαρτιάτης λέει:

  Αδέρφια εμείς που είμαστε από βόρεια και δεν μπορούμε να κατέβουμε Αθήνα τι γίνεται; Θα ακολουθήσει κάτι σχετικό στην Θεσσαλονίκη;

 16. Ο/Η AGLAIA λέει:

  ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ….ΛΕΙΠΑΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ…ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΑΛΛΟΥΣ 5-6 ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ….ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ….

  • Ο/Η ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ λέει:

   Κυρία Αγλαϊα,
   Δεν ξέρω τι ώρα ήρθατε στον Μαραθώνα. Εμείς είμασταν εκεί από νωρίς το πρωί και φύγαμε γύρω στις 2:00 το μεσημέρι, μετά από καταρρακτώδη βροχή που δεν μας επέτρεψε να ολοκληρώσουμε ομαλά το πρόγραμμα της εκδήλωσης και (παρά το πείσμα των παρευρισκομένων) μας ανάγκασε να φύγουμε.
   Εχετε δίκιο ότι έπρεπε να μείνουν κάποιοι από εμάς πίσω, αλλά αν βλέπατε πως γίναμε όλοι μας, είμαι σίγουρος ότι θα μας συγχωρούσατε.

   • Ο/Η AGLAIA λέει:

    ΣΑΣ ΣΥΓΧΩΡΩ, ΑΠΛΑ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 8-9 ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ…ΟΜΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΞ’ ΗΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΩ ΕΝΩ ΟΙ ΣΥΓΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΡΟΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ …ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΡΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ….ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ…ΕΤΣΙ ΠΑΥΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΝΤΑ…ΑΛΛΟΣΤΕ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ…Η ΑΛΛΑΖΟΝΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΞ’ ΗΜΩΝ….
    ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΜΕΣΣΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΕΤΣΙ…ΑΛΛΑ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΙΑ..ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ…

 17. Ο/Η Ένας δυστυχισμένος ψεύτης λέει:

  Το λοιπόν… «αυτοί είναι οι Έλληνες» όπως είπε κάποτε και ένας… ντόπιος Μαχάτμα: Εύκολοι στα «γιουρούσια» αλλά απολύτως δυσανεκτικοί στην βαθιά προηγούμενη ανάλυση. Φαίνεται πως δεν θα μάθουμε ποτέ ότι πριν τα πυροτεχνήματα είναι απαραίτητη η γεμάτη αυταπάρνηση και μακροχρόνια δουλειά του ΜΥΡΜΗΓΚΙΟΥ.
  Ότι πριν τα γιούρια στην ΒΑΣΤΙΛΗ προηγήθηκε ένας ολόκληρος και πλέον αιώνας διαφωτισμού δηλαδή Σκεπτικισμού, ανάλυσης, γνώσης, κριτικής, ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ σε ιδέες και θέσφατα!
  Προηγήθηκε Ντεκάρτ και Σπινόζα και Καντ. Προηγήθηκε Κοπέρνικος! Ότι ακόμη και εδώ, στην καθ’ ημάς ΑΝΑΤΟΛΗ, πριν τον Μάρτη βεβαίως υπήρξε η Φιλική αλλά ΠΡΙΝ την Φιλική Εταιρία υπήρξε το μέγα (και άγνωστο!) κίνημα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού ΗΔΗ από τα 1750!

  Κοντολογίς: Για να θερίσεις επαναστατικά στάχυα πρέπει πριν για χρόνια πολλά να σπείρεις σκέψη, να σπείρεις γνώση, ιδεολογική και ηθική ωρίμανση. Και ΕΤΙ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ πριν να τα σπείρεις όλα αυτά θα πρέπει να ιδρώσεις πολύ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στο ΟΡΓΩΜΑ της ανάλυσης του γύρω και του μέσα.

  Πριν 200 σχεδόν χρόνια ένας φιλόσοφος στο επίμετρο ενός μνημειώδους βιβλίου του διατύπωσε προς την εποχή του την περίφημη θέση: «Οι φιλόσοφοι ως τώρα προσπαθούσαν να εξηγήσουν (ερμηνεύσουν) τον Κόσμο ενώ σκοπός μας πρέπει να είναι να τον αλλάξουμε!»

  Έκτοτε, εδώ και σχεδόν ένα αιώνα (αυτό στα καθ’ ημάς, – σχεδόν δύο διεθνώς) οι… «φιλόσοφοι» προσπάθησαν και προσπαθούν όντως να ΑΛΛΑΞΟΥΝ τον κόσμο. Κι όλο αναρωτιούνται «τι έχουν τα έρμα και ψοφάν» και χαΐρι δεν γίνεται. Ίσως επειδή το ζήτημα ήταν στο μεταξύ και εξακολουθεί να είναι, αυτόν τον κόσμο, αυτήν την πατρίδα, αυτόν τον λαό να τον (ξανά-ματα) αναλύσουμε και ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ!
  Ακριβώς επειδή στο μεταξύ έχει αλλάξει ΡΙΖΙΚΑ και είναι ένας κόσμος ΑΛΛΟΣ! Να τον εξηγήσουμε με τρόπο που θα είναι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ, που όμως πάει να πει ΑΛΗΘΙΝΟΣ και όχι με όποιον τρόπο βαυκαλίζει τις ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ μας και τα συμπλέγματά μας.

  • Ο/Η ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ λέει:

   Πες του «ντόπιου» Μαχάτμα να αφήσει τις αμπελοφιλοσοφίες και να κοιτάει τη δουλειά του, εκτός κι αν έχει να μας προτείνει κάτι να κάνουμε σε αυτήν την ζωή και όχι στην επόμενη ή τη μεθεπόμενη. Πες του επίσης ότι η εκ των υστέρων κριτική είναι εύκολη, ανώδυνη και δε χρειάζεται να ιδρώσει κανείς ιδιαίτερα για να επιδοθεί σε αυτήν.

   Εμείς ιδρώνουμε καθημερινά και δεν έχουμε σκοπό να περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια να περάσουν τα 200 χρόνια που κατά τη γνώμη σου απαιτούνται μέχρι το θερισμό.

 18. Ο/Η ThivaPost λέει:

  Εύχομαι η καινούργια προσπάθεια να διατηρήσει τους κανόνες, την ευαισθησία, την εμπειρία, και την Αξιοπρέπεια που χαρακτήριζε τους πέντε πρώτους που ασχολήθηκαν με το εγχείρημα.

 19. Οφείλω να πω στον Μαχατμαν η λαϊκή επανάσταση θα χρειαστεί λεπτά, δευτερόλεπτα, αυτό για να το αποφυγής με τις σημερινές συνθήκες που είναι υπαρκτός ο εμφύλιος πρέπει να βρέξεις κώλο. Όσοι είναι απέξω πολλά τραγούδια λένε. Εγώ παρότι αποχώρισα από το Μαραθών 2013 για λόγους που θα εξηγήσω αργότερα, οφείλω να σκύψω με σεβασμό στον κόπο και στον πατριωτισμό αυτών των 5 ανθρώπων που τόλμησαν και πίστευσαν σε αυτό που θέλει η πατρίδα μας! Ναι χρειαζόμαστε την φιλοσοφία όχι όμως τώρα, αλλά όταν μπει το νερό στο αυλάκι. Συγχαρητήρια στα παιδιά που τόλμησαν, που κοπίασαν! Δεν έχει σημασία η νίκη, αλλά η προσπάθεια.

 20. Ο/Η γιωργακης λέει:

  Eύχομαι καλή συνέχεια . Το ζητούμενο από την κίνηση είναι ξεκάθαρο και έχει αναλυθεί ξεκάθαρα κατά την δική μου κρίση και την δική μου ματιά τόσο καιρό που σας παρακολουθώ σιωπηλά.
  Αυτό εξακολουθεί να είναι το ζητούμενο της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου άσχετα αν πολλές φορές δεν δίνει σημασία και δεν αξιολογεί σωστά
  ποια μπορεί να είναι τα κλειδιά που θα του δώσουν εκείνες τις λύσεις που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την Αυτονόμηση του την ανεξαρτησία του ακόμα και την αυτοδιαχείριση στην πόλη και στο χωριό του .
  Η Λαϊκή εξουσία η τόσο παρεξηγημένη που έχει υποφέρει τα πάνδεινα από εκείνους που την έκαναν σημαία και απλά ξέχασαν τι είναι , η λαοκρατία αν δεν σας φοβίζει η λέξη ( κάποιοι ακούνε λαοκρατία και κάνουν τον σταυρό τους φτύνουν στον κόρφο τους τόσο βλήματα είναι ) όλα αυτά αυτόματα κατακτώνται
  με τοπικά δημοκρατικά δημοψηφίσματα που όπως έχω δει σκοπεύετε σαν κίνηση να περάσουν σε ένα Νέο σύνταγμα .
  Εσείς μπορεί να το θέλετε και εγώ επίσης το θέμα είναι ότι θα βρεθούν ισχυρές αντιστάσεις σχετικά με αυτά διότι η ολιγαρχία ως γνωστό θα θέλει ένα σύνταγμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της. Και πάνω σε αυτό θα δοθεί η μεγάλη μάχη .
  Όπως λένε αυτή θα είναι η μητέρα των μαχών .
  Καλή συνέχεια παιδιά.
  Γιωργάκης

Το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s